in

Google dodaje opcję automatycznego usuwania historii lokalizacji

Historię można usunąć ręcznie lub automatycznie po 3 lub 18 miesiącach

Funkcja śledzenia historii lokalizacji w Mapach Google umożliwia wgląd w miejsca, które odwiedziłeś w przeszłości oraz śledzenie dokładnej trasy jaką przebyliśmy. Są to dość poufne dane i zapewne każdy z nas nie chciałby wiedzieć, co robiliśmy danego dnia. Google używa danych z Historii lokalizacji do polecania restauracji, czy innych miejsc w okolicy. Funkcja może też służyć określania lokalizacji znajomych, czy rodziny.

Oczywiście nie musisz włączać tej opcji, ale wtedy rezygnujesz też z niektórych funkcji od Google. Od teraz możesz jednak zdecydować i zaznaczyć, żeby dane zostały usunięte automatycznie po 3 miesiącach, 18 miesiącach lub zrobić to ręcznie w każdym momencie.

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ładowanie…

0

Comments

0 comments