in ,

Facebook na Androida pozwala wyłączyć śledzenie lokalizacji w tle

Wcześniej była tylko opcja całkowitego wyłączenia tej funkcji

Facebook wprowadza dość ważną opcję jeśli chodzi o prywatność użytkowników. Od teraz w aplikacji na Androida będzie można zrezygnować z śledzenia lokalizacji w tle.

Wcześniej można było tylko włączyć lub wyłączyć tę opcję. Po włączeniu usługi aplikacja zbierała dane i cały czas mogła nas śledzić, nawet kiedy działała w tle. Było to zauważalne w przypadku funkcji Znajomi w pobliżu. Teraz będzie można zdecydować, aby śledzenie lokalizacji było włączone wyłącznie, kiedy znajdujemy się w aplikacji Facebook.

Facebook wyświetli powiadomienie na osi czasu, które powiadomi użytkowników o tej nowej funkcji.

Użytkownicy iOS już od dawna mają taką opcję, ponieważ natywnie jest to obecne w systemie. Niestety Android nie oferuje takiej możliwości i musi być to dostosowywane osobno dla każdej aplikacji.

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ładowanie…

0

Comments

0 comments